Swimming Kapelle-op-den-Bos (SwimKap)

SwimKap is een zwemclub die zich specifiek richt tot triatleten uit Kapelle-op-den-Bos en omstreken.

Ieder die tot deze categorie behoort en de leeftijd van 16 jaar heeft, die graag begeleide training krijgt ter verbetering of ondersteuning van zijn/haar zwemprestaties, is welkom bij de club. De focus van SwimKap richt zich op het crawlzwemmen (vrije slag) en wordt afgewisseld met technische oefeningen die je als triatleet nog beter maken. Hiervoor worden in het voorjaar ook enkele specifieke triatlontrainingen ingelast waarbij enkele simulaties worden gedaan die je als traitleet sterker en beter voorbereid aan de zwemstart brengen.

 

Trainingen

   

SwimKap heeft drie uren zwemwater per week in zwembad "De Druppelteen".

Zaterdagmiddag van 12 tot 13 uur begeleide training gegeven door onze ervaren trainers Jan Van Buggenhout, Mikal Vinck en Eline De Smedt.

Tussendoor kunnen we ook rekenen op de ervaring van Ruben Robberechts, Sofie Verbruggen, Gaëlle De Coster en Joris Teugels.

In het voorjaar worden er tevens enkele specifiekere triatlontrainingen gegeven.

Onmiddellijk aansluitend op dit trainingsuur volgt een vrij zwemuur van 13 tot 14 uur voor zij die nog een uurtje willen loszwemmen of met eigen trainingsschema's werken.

Op dinsdagavond tussen 21.30 en 22.30 uur is er eveneens een vrij zwemuur.

 

 

Openwaterzwemmen

Hazewinkel3

 

Sport Vlaanderen werkt momenteel een regeling uit met de bevoegde diensten om het domein Hazewinkel in Willebroek vanaf 2018 officieel als zwemwater te kunnen gebruiken.

Zeer goed nieuws voor onze leden die hierdoor in meer realistische omstandigheden zullen kunnen trainen geduren de zomermaanden.

 

Meer info hierover volgt op een later tijdstip.

 

Zwemwedstrijd

Sinds 2015 heeft Swimming Kapelle-op-den-Bos opnieuw een zwemwedstrijd voor triatleten in het leven geroepen. Deze wedstrijd vond reeds tweemaal plaats in 2010 en 2011 en is vrij uniek in zijn soort. Het doel van de zwemwedstrijd bestaat er enerzijds in triatleten eens samen te brengen in een ander soort wedstrijd. Anderzijds kunnen zij voor zichzelf bepalen hoever zij staan in hun voorbereiding voor het komende seizoen en zich eens meten met hun collega's/concurrenten. De aankondiging van deze wedstrijd zal steeds op tijd worden meegedeeld op onze site en via de sociale media. De trainingen in het najaar worden op deze wedstrijd afgestemd zodat je als lid van SwimKap de optimale voorbereiding hebt gekregen om aan deze zwemwedstrijd deel te nemen.

 

Sinds 2017 maakt deze wedstrijd eveneens deel uit van de nationale testdag voor triatleten van de BTDF.

 

Triatlon

Na de 10de editie van de gekende kwarttriatlon die traditioneel op 21 juli doorgaat, heeft TriKa de fakkel voor de organisatie doorgegeven aan SwimKap. Wij zullen dit jaarlijse feest voor triatleten met veel enthousiasme en plezier verder zetten zodat het voortbestaan van de Kapelse kwarttrialon gegarandeerd is.

 

 

Interesse ?

Swimming Kapelle-op-den-Bos is sinds de oprichting in januari 2015 al goed gekend binnen de triatlonwereld wat zich vertaalt in het aantal aangesloten leden. De baantjes zijn al behoorlijk gevuld, er is nog plaats voor meer. Ben je geïnteresseerd, gelieve dan contact met ons op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Jan Geudens - Voorzitter SwimKap