Swimkap Triatlon Kapelle-op-den-Bos

SwimKap Triatlon Kapelle-op-den-Bos

SwimKap Triatlon is een triatlonclub die zich specifiek richt tot beginnende en ervaren triatleten uit Kapelle-op-den-Bos en omstreken.

Ieder die tot deze categorie behoort en de leeftijd van 16 jaar heeft, die graag begeleide training krijgt ter verbetering of ondersteuning van zijn/haar zwemprestaties, is welkom bij de club. De focus van SwimKap Triatlon richt zich op het crawlzwemmen (vrije slag) en wordt afgewisseld met technische oefeningen die je als triatleet nog beter maken. Hiervoor worden in het voorjaar ook enkele specifieke triatlontrainingen ingelast waarbij enkele simulaties worden gedaan die je als triatleet sterker en beter voorbereid aan de start van de wedstrijd brengen.

 

Trainingen

   

SwimKap Triatlon heeft enkel uren zwemwater per week in zwembad "De Druppelteen".

Zaterdagmiddag van 12 tot 13 uur begeleide training gegeven door onze ervaren trainers.

In het voorjaar worden er tevens enkele specifiekere triatlontrainingen gegeven.

Onmiddellijk aansluitend op dit trainingsuur volgt een vrij zwemuur van 13 tot 14 uur voor zij die nog een uurtje willen loszwemmen of met eigen trainingsschema's werken.

Op dinsdag- en donderdagavondavond tussen 21.30 en 22.30 uur is er eveneens een vrij zwemuur.

Voor looptrainingen werken we samen met AWE: trainingen op dinsdag, donderdag en zaterdag

 

 

Openwaterzwemmen

Hazewinkel3

 

Sinds 2018 heeft Sport Vlaanderen zich geëngageerd om openwaterzwemmen officieel te maken op domein Hazewinkel in Willebroek.

Zeer goed nieuws voor onze leden die hierdoor in meer realistische omstandigheden zullen kunnen trainen geduren de zomermaanden.

 

Info i.v.m. het tijdstip waarop dit start wordt tijdig gecommuniceerd naar de leden. Alles hangt af van de watertemperatuur en de waterkwaliteit.

 

Zwemwedstrijd

Sinds 2015 heeft Swimming Kapelle-op-den-Bos opnieuw een zwemwedstrijd voor triatleten in het leven geroepen. Deze wedstrijd vond reeds tweemaal plaats in 2010 en 2011 en is vrij uniek in zijn soort. Het doel van de zwemwedstrijd bestaat er enerzijds in triatleten eens samen te brengen in een ander soort wedstrijd. Anderzijds kunnen zij voor zichzelf bepalen hoever zij staan in hun voorbereiding voor het komende seizoen en zich eens meten met hun collega's/concurrenten. De aankondiging van deze wedstrijd zal steeds op tijd worden meegedeeld op onze site en via de sociale media. De trainingen in het najaar worden op deze wedstrijd afgestemd zodat je als lid van SwimKap de optimale voorbereiding hebt gekregen om aan deze zwemwedstrijd deel te nemen.

 

Sinds 2017 maakt deze wedstrijd eveneens deel uit van de nationale testdag voor triatleten van de BTDF.

 

Triatlon

Sinds 2017 is de organisatie van de jaarlijkse kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos, traditioneel op 21 juli met start om 15u, in handen van SwimKap Triatlon. Meer informatie hierover vindt u onder de "TRIATLON"-knop op onze site.

 

 

Zwemloop

Elk jaar proberen we ook een zwemloop te organiseren, vooral voor de kleinste sporters onder ons. Meer info bij zwemloop pagina.

 

 

 

Interesse ?

SwimKap Triatlon (oorspronkelijk SwimKap) is sinds de oprichting in januari 2014 al goed gekend binnen de triatlonwereld wat zich vertaalt in het aantal aangesloten leden. De baantjes zijn al behoorlijk gevuld, er is nog plaats voor meer. Ben je geïnteresseerd, gelieve dan contact met ons op te nemen via info(at)swimkap.be 

 

David Hermans - Voorzitter SwimKap Triatlon Kapelle-op-den-Bos